Ann-Bente-reissu 1

Viikonloppureissu itään

Tämä reissu on numeroitu ykköseksi, vaikkei olekaan absoluuttisesti ensimmäinen dyykkireissu Ann-Bentellä. Vuoden 2001 reissut kuuluvat esihistorialliseen aikaan, koska itse olin tuolloin poissa maasta ja Vode ei ollut pitänyt lokikirjaa. Jos historiantutkimus pääsee noihin joskus käsiksi, niin sitten täytyy uusia numerointi.

Lähdimme perjantaina Lauttasaaresta ajelemaan Emäsaloa kohti. Dyykkasimme Chrysantin ja sitten ajoimme Fåfängholmenin itäkärjen pohjoispuolelle ankkuriin. Grillailtiin siinä ja Santtu ja Joona soutivat kumpparilla käymään saarellakin. Siihen jäimme yöksi.

Lauantaiaamupäivällä ajoimme Raimo-Ragnarin päälle ankkuriin ja dyykkasimme. Tässä vaiheessa vuotta oli porukka vielä sen verran talviterässä sukellustouhun suhteen, että unohdimme kiskoa A-lipun mastoon ja eipä mennyt kauaakaan, kun merivartiosto päräytti viereen huomauttamaan asiasta. No eipä siinä mitään - lippu oli kuitenkin matkassa. Tosin ankkuripallo ei. Raimon jälkeen puksuttelimme saariston suojiin ja dyykkasimme Esa 1:n, eli Brändholmenin hylyn. Sitten ajoimme Pirttisaaren ja Bastön väliseen suojaisaan salmeen yöksi. Väylä pohjoisesta sinne kulkee Pirttisaaren ja Lästholmenin välisestä salmesta, jota voisi luonnehtia lähinnä ojaksi. Tuntui aika hullulta sujauttaa 15-tonninen troolari läpi tunnelista, jossa puiden oksat melkein raapivat veneen kylkiä molemmin puolin. Kaikuluotain oli kuitenkin ihan tyytyväinen. Ankkuripaikka oli erinomainen ja taas kävi grilli kuumana.

Sunnuntain vietimme Alcan päällä. Kun olimme dyykanneet kylliksi, ajoimme takaisin Lauttasaareen ja reissu oli paketissa.

Ville, 4.9.2003