Ann-Bente-reissu 13

Viikonloppureissu Porkkalaan

Potkurinakselin laippa oli saanut uudet pultit, joten taas matkaan. Ajoimme perjantaina Voden kanssa veneen Porkkalaan ja ankkuroimme yöpymään Äskholmenin lounaispuolelle noin kilometrin päähän Merikylän laiturista. Aamulla ankkuripaikasta oli vain lyhyt pyrähdys laituriin poimimaan Jukka, Mari, Stegu ja Timo kyytiin.

Kun kaikki olivat kyydissä ja tavarat lastattuna, ajoimme Vegaksi kutsutun puuhylyn päälle Träskön pohjoispuolella ja sukelsimme. Hylky oli näppärästi juuri ja juuri suoja-alueen rajan ulkopuolella ja näinollen sukelluskieltolaki ei sitä koskenut. Kun olimme sukeltaneet, ajoimme Träskön laguuniin syömään ja keräämään pinta-aikaa. Sitten ajoimme Sundsborgille tekemään toisen dyykin. Voden kanssa huomasimme, että Klaus Oldendorff ei olekaan ainoa hylky alueella, jonka kölin ali voi sukeltaa. Sundsborgin ali pääsee myös. Tosin ei ihan niin tyylikkäästi kuin Klasusta, sillä alituspaikka on aivan keulassa paikassa, josta laiva ei vielä ole tasapohjainen. Tuon alituspaikan etupuolella keula makaa kallion varassa lähes pistemäisellä kontaktilla. Hurja paino ja pieni kosketuspinta on saanut aikaan sen, että laivan köli on puristunut kiveä vasten aivan sulaneen näköiseksi. Sukellusten jälkeen ajoimme takaisin Porkkalan laituriin, jossa tiputimme Jukan kyydistä. Sitten ajoimme Träskön itäpuolelle yöpymään.

Sunnuntaiaamuna palasimme Porkkalaan, missä tiputimme Marin kyydistä ja poimimme Paulin tilalle. Sitten ajoimme taas Sundsborgille sukeltamaan. Kun kaikki olivat sukeltaneet kerran, oli merenkäynti yltynyt sen verran kovaksi, ettemme viitsineet jäädä paikalle enempää keikkumaan, vaan ajoimme Träskön laguuniin. Osa porukasta teki siellä toisen dyykin. Sitten ajoimme Porkkalaan pudottamaan porukan kyydistä ja ajoimme Voden kanssa veneen takaisin Lauttasaareen.

Ville, 19.9.2003