Ann-Bente-reissu 28

Päiväreissu itään

Oli tarkoitus dyykata joku Helsingin edustan kohde, mutta sää sotki suunnitelmat. Tuuli puhalsi idästä kymmenisen metriä sekunnissa mikä olisi tehnyt ankkurissa roikkumisesta ulkona merellä siinä määrin epämiellyttävää, että piti keksiä varakohde, jonka itäpuolella olisi tuulensuojaa tarjoava niemi tai saari. Ainoa ehdot täyttävä kohde, joka siihen hätään tuli mieleen, oli Chrysant Emäsalossa. Se on aika tolkuttoman kaukana päiväreissua ajatellen, mutta olihan meillä koko päivä aikaa, joten lähdimme ajamaan itään.

Perille päästyämme poijutimme Chrysantin ja ankkuroimme tuulenpuolelle poijusta. Koska joukossa oli yksi ei-sukeltava "turisti", pystyimme hoitamaan koko porukan sukellukset samanaikaisesti ilman vuorottelusysteemiä joka normaalisti tarvitaan veneen pitämiseksi jatkuvasti miehitettynä. Näkyvyys Chrysantilla oli leväpuuron takia harvinaisen huono. Välivedessä metri tai alle ja pohjallakin vain pari metriä. Näkyvyys oli niin huono, että osa sukeltajista ei edes löytänyt hylkyä, vaikka poijun paino oli hylyn kannella! Olivat hukanneet poijunarun matkalla alas. Hylyn sisältä löytyi vähän kirkkaampaa vettä.

Koska olimme menomatkalla puskeneet koko matkan reiluun vastatuuleen, saimme paluumatkalla nauttia sen hedelmistä laskettelemalla myötätuuleen. Veneen kannella oli ajon aikana mukavan rauhallista, mikä sai porukan kerääntymään keulakannelle grillin ympärille. Takaisin Lauttasaareen pääsimme puolilta öin.

Ville, 27.7.2004