Ann-Bente-reissu 4

Pitkä viikonloppu länteen

Matka alkoi Lauttasaaresta torstai-iltana. Ajoimme Porkkalan Merikylän laituriin (jostain syystä luen paikan nimen laiturinposkessa olevasta kyltistä aina väärin Porkkalan Merikylpylänä), missä yövyimme ja poimimme Hessun kyytiin. Perjantaiaamuna ajoimme Klasulle dyykkaamaan. Dyykin jälkeen ajoimme Rigelille, jossa teimme toisen dyykin. Sitten ylitimme Porkkalanselän ja poimimme Joonan kyytiin Sandnäs Uddista. Jatkoimme matkaa länteen ja illan hämärtyessä ankkuroimme Bockholmenin rannan tuntumaan Busön koillispuolelle, missä grillasimme ja yövyimme.


Eiran kylppäri videopätkästä (40MB)

Lauantaiaamuna jatkoimme matkaa ja ajoimme Eiran päälle, missä kelluimme koko päivän. Dyykkasimme, laitoimme ruokaa, söimme ja dyykkasimme lisää. Ekalla dyykillä kuvasin oheisen videopätkän. Iltapäivällä poistuimme paikalta ja ajoimme Harunin pohjoispuolelle Estin lähelle jo tutuksi tulleeseen ankkuripaikkaan yöksi. Hessu onnistui grilliä sytyttäessään saamaan aikaan näyttävän kaasuleimahduksen ja kuin ihmeen kaupalla, mulla sattui olemaan kamera käynnissä. Illalla pelasimme kiivaan Roborally-matsin. Sunnuntaina singahdimme sitten Estille dyykkaamaan ja dyykin jälkeen ajoimme Sandnäs Uddiin tiputtamaan Joonan takaisin.

Hessu yrittää polttaa tukkansa

Casino Abe


Lähestyvä Ann-Bente videopätkästä (81MB)

Sitten lähdimme ylittämään Porkkalanselkää ja suuntasimme ulos merelle Klaus Oldendorffille. Hessu ei dyykannut, joten selvisimme dyykistä ripeästi, kun kaikki sukeltavat sukeltajat sukelsivat samalla kertaa. Emme vaivautuneet ankkuroimaan lainkaan, vaan Hessu jäi veneellä hylyn tuntumaan ajelehtimaan ja ajoi sitten luoksemme, kun olimme pintautuneet. Tällekin dyykille otin videokameran mukaan. Oheinen pätkä on leikattu kahdella eri dyykillä kahdella eri reissulla kuvatuista otoksista. Klasun keulaosan jakso sekä pinnalla kuvattu loppuotos ovat tältä dyykiltä. Alun auringonnousu, Klasun peräosan otokset ja välivesipätkä ovat seuraavalta reissulta.

Klasudyykin jälkeen ajoimme Porkkalaan tiputtamaan Hessun kyydistä ja sitten suuntasimme kotisatamaan Lauttasaaressa.

Ville, 9.9.2003