Tölkkitorni v9.0

Pyöreiden rakennelmien jälkeen siirryin pyramidimalliin (tai oikeastaan tetraedriin, koska pohja on kolmio, eikä neliö). Tölkkejä oli 898 ja korkeutta 2.2 m. Torni ei ollut umpinainen, vaan sen sisällä oli eräänlainen kennorakenne, joka jätti sinne 432 tölkin verran tyhjää tilaa. Rakenne oli optimaalisin, jonka pystyin kehittämään niin, että pyramidi pysyi vielä pystyssä. Kartionmallisia torneja oli mahdollista rakentaa niin, että sisus oli täysin ontto, mutta pyramidin tasaiset seinät romahtaisivat sisäänpäin, ellei niitä tuettaisi sisäpuolelta mitenkään. 432 tölkin säästö voi kuulostaa pieneltä - onhan se vain 32.5% pyramidin tilavuudesta, mutta jos pyramidiin tehtäisiin tasapaksut seinät, niin käytetty tölkkimäärä riittäisi vain 2.08 tölkin seinämäpaksuuteen!

Edellisen ja tämän välissä oli pitkä ajanjakso, johon mahtui useita dokumentoimattomia rakennelmia. Lähinnä samanmallisia, mutta matalampia pyramideja. Ne kasvoivat korkeammiksi sitä mukaa, kun tyhjiä tölkkejä kertyi lisää. Tässä kuvattu versio syntyi elokuun lopulla 2001 ja sortui 9.9. Kaksi päivää ennen kuin New Yorkissa sortui jotain isompaa.

Rakenne oli aika sitkeä. Kuten sortumisvideosta näkyy, sen kaatamiseen tarvittiin viisi kumilenkkilaukausta. Aikaisemmille versioille riitti yksi kullekin.

PyramidiPyramidin nousu (mpeg 0.9MB)
Pyramidin tuho (mpeg 5.0MB)

--
Ville